یکی از پرکاربردترین انواع لوازم خانگی که در هر خانهای به آن نیاز اساسی میباشد، ماشین لباسشویی بوده که عملیات شستشوی انواع لباسها را طبق عملکرد مخصوص خود انجام میدهد. نحوه عملکرد کلی این دستگاه در برندهای مختلف شامل چند مرحله بوده که به آن میپردازیم. به طور کلی، همانطور که عملکرد درست ماشین لباسشویی موجب شستشوی صحیح انواع لباس میشود، در صورت بروز هرگونه اختلال در آن نیز، عملکرد دستگاه با مشکل مواجه شده و فرآیند شستشو ناقص مانده و یا انجام نمیشود. یکی از مشکلات رایجی که برخی کاربران با آن مواجه میشوند، علت کف نکردن ماشین لباسشویی است که میتواند نشانهای از وجود نقص در عملکرد یا استفاده نادرست از مواد شوینده باشد. لذا در صورت بروز هرگونه اختلال و مشکل در این محصول، بهتر است به طور تخصصی در پی رفع مشکل برآمده و آن را برطرف کنیم. در این زمینه، تبریز فیکسر بهعنوان تعمیرگاه لوازم خانگی در تبریز، میتواند خدمات تخصصی و حرفهای جهت بررسی و رفع مشکلات ماشین لباسشویی ارائه دهد. در ادامه نیز، به بیان چند مشکل رایج در انواع ماشین لباسشویی و راهحل آن میپردازیم.
نحوه عملکرد ماشین لباسشویی
به طور کلی انواع ماشین لباسشویی در برندهای مختلف دارای چند مرحله اصلی بوده که شامل موارد زیر می شوند:
- پر کردن محفظه آب و ترکیب آن با مواد شوینده: پس از اینکه ماشین لباسشویی را روشن کرده و برنامه مناسب شستشو را انتخاب و تنظیم نمودیم؛ با باز شدن شیر برقی، آب گرم یا سرد با توجه به برنامه انتخابی، به داخل دیگر وارد می شود. سپس مواد شوینده از داخل مخزن مخصوص لباسشویی، به آب داخل دیگ وارد و ترکیب می شود.
- چرخش اولیه دیگ شستشوی ماشین لباسشویی و خیس کردن لباس ها: دیگ شستشوی دستگاه با کمک موتور، آرام به حالت چرخش درآمده و بدین طریق لباس ها خیس می شوند. که در این مرحله از کار دستگاه، مواد شوینده به بافت لباس ها نفوذ می کند.
- چرخه شستشو: در مرحله سوم دیگ به صورت متناوب و با توجه به نوع برنامه داده شده، با سرعت متفاوت چرخیده، تا بدین شکل و با اصطکاک بین لباس ها و مواد شوینده، لکه ها و کثیفی های لباس شستشو داده شده و از بین بروند.
- آبکشی اولیه و تخلیه کف: پس از پایان مرحله شستشو، آب کثیف و کف حاصل از شستشو از طریق پمپ تخلیه خارج می شوند.
- آبکشی نهایی و خارج شدن کامل مواد شوینده از لباس ها: در این مرحله، آب تمیز چند بار به داخل دیگ وارد شده تا طی فرآیند آبکشی، تمامی مواد شوینده به طور کامل از بافت لباس پاک شده و خارج شوند.
- آب گیری و خشک کن: در مرحله آخر نیز، دیگ با سرعت بالا به چرخش در آمده و نیروی گریز از مرکز باعث خروج آب اضافی لباس ها از طریق سوراخ های دیگ می شود.
دلایل کف نکردن ماشین لباسشویی
از جمله مشکلاتی که در مورد انواع مدل های ماشین لباسشویی ممکن است بروز نماید، کف نکردن لباسشویی طی فرآیند شستشو می باشد. این مشکل می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که مهم ترین علت های کف نکردن ماشین لباسشویی به شرح موارد زیر می باشند:
- کیفیت پایین آب: کیفیت آب می تواند تاثیر مواد شوینده را تحت تاثیر قرار دهد. به طوری که شستشو با آب با سختی کم یا آب نرم، تولید کف بیشتر مواد شوینده را به دنبال داشته و در مقابل شستشو با آب سخت نیز، عدم حل شدن مواد شوینده و به دنبال آن عدم کف کردن را به دنبال دارد.
- عدم تنظیم دمای آب: دمای آب یکی از عوامل تأثیرگذار بر ترکیب مواد شوینده با آب میباشد. با توجه به این موضوع، در صورتی که قصد شستشوی لباسها با آب سرد و با دمای کمتر از ۳۰ درجه توسط لباسشویی را دارید، استفاده از مایع لباسشویی مناسبتر میباشد. اما در صورتی که میخواهید شستشوی لباسها با دمای بالای ۳۰ درجه انجام شود، بهتر است از پودر لباسشویی استفاده کنید. در صورت بروز مشکل در تنظیم دمای آب یا عملکرد نادرست دستگاه، مراجعه به نمایندگی اسنوا در تبریز میتواند کمککننده و راهگشا باشد.
- استفاده از مواد شوینده نامناسب: برخی از مواد شوینده لباسشویی مانند مواد HE، دارای فرمولاسیون خاصی بوده که مناسب برای لباسشوییهای درب از جلو که دارای مصرف آب کمتری میباشند، طراحی و تولید شدهاند. اما نکتهای که در رابطه با استفاده از این نوع مواد شوینده مطرح میباشد، ایجاد کف کمتر توسط این مواد در مقایسه با شویندههای دیگر است. لذا یکی از دلایل کف نکردن ماشین لباسشویی، میتواند استفاده از این نوع مواد شوینده باشد که باید بدان توجه داشت. در صورتی که با این مشکل مواجه شدید و نیاز به بررسی تخصصی داشتید، میتوانید به نمایندگی ال جی در تبریز مراجعه کرده و از خدمات پشتیبانی بهرهمند شوید.
- کم بودن میزان مواد شوینده: از دیگر دلایلی که می تواند باعث عدم کف کردن ماشین لباسشویی شود، کم بودن مقدار مواد شوینده می باشد. روی بسته بندی هر مواد شوینده، میزان لازم مواد با توجه به اندازه بار لباس ها مشخص شده است. در صورتی که از مواد کمتر از میزان مشخص شده روی بسته بندی آن استفاده گردد، کف کمی ایجاد خواهد شد.
- زیاد بودن حجم لباس داخل ماشین لباسشویی: در صورتی که حجم و بار لباس های داخل لباسشویی زیاد و بیش از اندازه باشد، فضای لازم برای ترکیب مواد شوینده با آب وجود نخواهد داشت، و لذا کف کمتری حاصل می شود. همچنین حجم بالای لباس ها باعث می شود که مواد شوینده به خوبی در آب حل نشده و در نتیجه کف نکند.
- مشکلات فنی ماشین لباسشویی: وجود برخی از مشکلات در پمپ آب، سیستم تخلیه ماشین لباسشویی و یا سایر قطعات آن نیز؛ میتواند باعث شود که کف در ماشین لباسشویی ایجاد نشود. در چنین مواردی، مراجعه به نمایندگی دوو در تبریز میتواند راهحل مناسبی برای بررسی تخصصی و رفع ایرادات فنی دستگاه باشد.
مهم ترین عوامل کف کردن ماشین لباسشویی
یکی از مشکلات رایج دیگری که در استفاده از ماشین لباسشویی وجود دارد، کف کردن یا باقی ماندن کف در لباسشویی می باشد. با توجه به اینکه کف بیش از حد امکان آسیب و صدمه رساندن به اجزا و قطعات داخلی ماشین لباسشویی را دارد، باید علت این موضوع را پیدا کرده و سپس درصدد رفع مشکل برآمد. به طور کلی مشکل کف کردن ماشین لباسشویی می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
- استفاده بیش از حد مواد شوینده: برای شروع عملیات شستشو در لباسشویی، به میزان مشخصی از مواد شوینده نیاز میباشد. این میزان بهصورت علامت در مخزن مواد شوینده ماشین لباسشویی مشخص شده است. حال اگر بیش از اندازه تعیینشده از مواد شوینده جهت شستشو استفاده شود، ممکن است چنین مشکلی پیش بیاید که ماشین لباسشویی کف کرده و به درستی کار نکند.
- استفاده از شوینده بی کیفیت و نامرغوب: استفاده از مواد شوینده بی کیفیت و نامرغوب باعث می شود که این مواد به دلیل کیفیت و کارایی پایینی که دارند، به خوبی در آب حل نشده و کف در لباسشویی باقی بماند. همچنین به دلیل نامرغوب بودن این مواد و خارج نشدن کف حاصل از آن ها، لباس ها به درستی تمیز نشده و لکه هایی نیز روی آن ها ایجاد شود. بر این اساس بهتر است مواد شوینده در برندهای معروف جهت استفاده در ماشین لباسشویی تهیه شوند.
- بار زیاد لباس در مخزن لباسشویی: پر شدن مخزن لباسشویی از حجم زیاد لباس ها، می تواند باعث تجمع کف در درون لباسشویی و مانع خروج آن شود. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، بهتر است لباس ها را جهت شستشو در حد ظرفیت مخزن لباسشویی در آن قرار داد.
- مشکل در آبگیری ماشین لباسشویی: یکی از مشکلاتی که باعث باقی ماندن کف در مخزن لباسشویی میشود، آبگیری کم دستگاه میباشد. علت بروز این مشکل میتواند خراب بودن شیر لباسشویی باشد، که باعث حجم کم آب جهت آبکشی میشود. در چنین شرایطی، مراجعه به نمایندگی لوازم خانگی سامسونگ در تبریز میتواند به بررسی دقیق و رفع مشکل کمک کند.
- وجود مشکل در عملکرد پمپ تخلیه: اختلال در عملکرد پمپ تخلیه نیز، می تواند باعث شود آب و کف حاصل از شستشو به درستی تخلیه نشده و به درون ماشین لباسشویی برگشته و در مخزن باقی بماند. در صورت نیاز باید به تعمیر آن پرداخته و یا آن را تعویض نمود.
- جرم گرفتن دیواره دیگ و مخزن لباسشویی: یکی دیگر از عواملی که باعث عدم تخلیه آب و باقی ماندن کف در لباسشویی میشود، وجود جرم ناشی از سختی آب در جداره دیگ لباسشویی میباشد. لذا باید هر چند ماه یکبار، دیواره مخزن را جرمگیری و رسوبزدایی نمود تا مشکلی از این بابت بهوجود نیاید. در صورت بروز چنین مشکلاتی، مراجعه به نمایندگی تعمیرات بوش در تبریز میتواند راهحل مناسبی برای بررسی تخصصی و انجام جرمگیری اصولی دستگاه باشد.
راه حل مشکل کف نکردن ماشین لباسشویی
در رابطه با مشکل کف نکردن ماشین لباسشویی، موارد زیر به عنوان مهم ترین راه حل های این مشکل ارائه می شوند:
- استفاده از میزان مناسب مواد شوینده
- تنظیم دمای آب متناسب با برنامه شستشو
- استفاده از آب با درجه سختی کم
- استفاده از مواد شوینده مرغوب و با کیفیت
- بررسی پمپ تخلیه و تعمیر یا تعویض آن در صورت نیاز
- حجم مناسب لباس ها جهت شستشو در لباسشویی
سخن آخر
در صورت بروز هر یک از مشکلات شایع ماشین لباسشویی که در بالا ذکر شد، باید به راه حل های ارائه شده توجه کرده و آن ها را رعایت نمود. در صورت نیاز به تعمیر این دستگاه نیز، باید به سراغ نمایندگی مجاز آن رفته تا مشکل به صورت تخصصی برطرف شود. در صورتی که نیاز به تعمیر انواع مدل های ماشین لباسشویی در برندهای معتبر مانند برند دوو و… در شهری مانند تبریز را دارید، می توانید از این مرکز بهره بگیرید. این مرکز به عنوان نمایندگی تعمیر لباسشویی درتبریز در برندهای مختلف مانند نمایندگی لباسشویی دوو در تبریز و سایر برندها می باشد که به صورت تخصصی و با بهره گیری از کارشناسان فنی و حرفه ای در این زمینه فعالیت دارد.